Comunitat Franciscana

Església

Nostra Senyora dels Àngels es beneí i consagrà el 6 d'octubre de 1968. La cerimònia fou presidida per l'Excel·lentíssim i Reverendíssim Fra Juan E Boccella TOR, ex-general de l'ordre i Arquebisbe d'Esmirna, acompanyat pel bisbe de Mallorca Monsenyor Rafael Álvarez Lara i el d'Eivissa Monsenyor Francesc Planas.

Durant la celebració es col·locaren a l'altar major les relíquies dels sants màritrs espanyols Vicente i Lorenzo. Els cors de Sant Francesc i La Porciúncula sota la direcció de Fra Antoni Martorell, TOR cantaren la moderna missa Goig i Esperança a tres veus mixtes de la qual n'és el compositor.

Esglesia

L'edifici té planta ovoidal per aconseguir una major funcionalitat litúrgica. La nau té una longitud de 33 metres a l'eix major i 23 al menor, una altura de 19 metres i una superfície de 770 metres quadrats.

Al voltant de l'altar s'ordena el presbiteri amb la silleria del cor per a la comunitat i a un nivell més baix sobre unes rajoles que dibuixen una miraculosa multiplicació de peixos vermellencs i blaus s'alineen, en forma d'espina de peix, els bancs pels fidels.

Cal destacar els 39 grans vitralls, 18 dels quals glosen plàsticament el famós càntic de les criatures i estan col·locats al voltant de l'altar. La resta s'estenen al llarg de tot el perímetre de l'església i deixen entrar tota la llum de la Mediterrània. En total es comptabilitzen 600 metros quadrats de vidre i color, que descriuen amb tècnica medieval i gust modern, les més significatives històries de Crist i Sant Francesc.

Les escultures, les talles i els baixos relleus són obra de l'escultor mallorquí Sr. Jaume Mir.

Horari de misses

Diumenges i dies festius: 12.00 h.(castellà) - 17.30 h. (castellà)

esglesia